ברוכים הבאים לבלוג שלי

ליצירת קשר

להזמנת הופעות וכרטיסים חייגו:

 052-6105900

הומור כדרך להעברת מסרים

שימוש בהומור כדרך להעברת מסרים והעלאתם לסדר היום

לכל אדם יש את האג'נדה הפרטית שלו. ה"אני מאמין" של כל אדם הוא שונה, כאשר לכל אחד חשוב לתת דגש בנושא אחר עליו שם דגש. לא תמיד ישנה האפשרות להביע את הדעות האישיות בצורה הטובה ביותר. הומור כדרך להעברת מסרים ולהעלות נושאים על סדר היום הוא דבר שצובר תאוצה בשנים האחרונות.

המדיום הוא המסר
הגדלת הנגישות בעזרת אמצעי המדיה השונים בשנים האחרונות מאפשר לכל אדם להביע את אשר על ליבו. אך לא תמיד זה מגיע לאוזניים הנכונות. אנשים רבים וביניהם אושיות פייסבוק וסטנדאפיסטים משתמשים הומור כדרך להעברת מסרים ובכדי להעלות נושאים הקרובים ללבם לסדר היום. ההומור מקרב בין האנשים, ככל שסטטוסים יותר מצחיקים הם סוחפים אחריהם קהל רב יותר. כתיבת סטטוס הומוריסטי הצובר לייקים ושיתופים יכול להעלות נושאים רבים על סדר היום. סדנת סטנד אפ למשל, מאפשרת להעביר לבני נוער ולמשתתפים בסדנה, ערכים ונושאים רבים לסדר היום וממש ליצור אצלם מציאות שונה.אפשר להזמין את אומן הסטנדאפ לכל מקום בו מתקיים האירוע, אם לבית הפרטי או אם לאולם שנשכר במיוחד לכבוד החגיגה. יש לכם כבר תאריך למאורע? אל תשתהו ופנו לאומן כדי לשריין את התאריך. ניתן לראות בטלוויזיה תכניות רבות שמעלות נושאים על סדר היום בצורה הומוריסטית. תכניות סאטירה למיניהם אהודות על ידי רבים ומביאות נושאים כדוגמת אקטואליה בצורה מצחיקה שפונה לקהל נרחב. הבעיה בקומדיה מסוג טלוויזיונית היא שלעתים רבות, קיימת צנזורה על התכנים. השימוש בפייסבוק מאפשר לצחוק על נושאים ופחות לשים דגש על צנזורה. אז למה סטנדאפ למעשה מאפשר להתייחס לנושאים בצורה טובה יותר? סטנדאפיסטים רבים במופעם מעלים נושאים הקרובים להם בצורה קומית שסוחפת אחריהם את הקהל.
פנייה לקהל גדול וכיצד הומור כדרך להעברת מסרים עוקף את הצנזורה

כאשר מעלים נושאים ברצינות יתרה, לעתים רבות הדבר נופל על אוזניים ערלות שאינם מתחברות לדעת הקהל. במקרה הטוב זוכה המדבר בצקצוק בלשון הצופים. אולם, כאשר מדובר בחלק ממופע סטנד אפ, מקשרים הצופים את הבדיחה למופע ויותר מתחברים אליו. כך למשל, נושאים שלא בהכרח מוסכמים על דעת הקהל, יכולים (תלוי באיכות המציג) להצחיק, להיכנס לתודעה ואף לרצות לקהל להיכנס ל"עובי הקורה" בנושא. לדוגמה, נושאים פוליטיים- כאשר השיחה היא קונקרטית מדי, יש את הצד שמתחבר ויש את הצד שלא. הצד שלא, יטען את טענות הנגד שלו, דבר שעלול ליצור מריבות.

בעבר, בכדי "לעקוף" את הצנזורה השתמשו בטלוויזיה הומור כדרך להעברת מסרים, היו תכניות סאטירה בטלוויזיה כדוגמת "ניקוי ראש", "ארץ נהדרת", "גב האומה" וכולי. אולם, גם על תכניות הסאטירה לעמוד בחוקי הערוץ השנים ובמגבלות- בין אם מדובר בערוץ מסחרי או ממשלתי (ערוץ 1). במופעי הסטנד אפ, לא חל איסור הצנזור. נושאים רבים יכולים לבוא על סדר היום בצורה נרחבת יותר (להיכנס לעומק הנושא) ולצחוק על נושאים שלא מקובלים בטלוויזיה.

סטנדאפיסט טוב, מכין מראש את המופע שלו תוך שימוש בנושאים מחיי היום יום, בשילוב של פוליטיקה, בריאות וכדומה וכמובן לפי ה"אני מאמין של כל אדם". השילוב בין קבוצת אנשים שבאים לצפות במופע, גיבושם וגרימת אחידותם בעזרת הצחוק, מאפשרת למנחה המופע להעלות נושאים על סדר היום. הנושאים יובאו בצורה חכמה- שימוש הומור כדרך להעברת מסרים ובכדי לפרץ מחסומים. גם לעתים שימוש בהומור עצמי (הבאת הנושא כביכול בצורה שלילית), עשוי לגרום לתוצאה חיובית בכך שנושא זה בכלל עלה.

להומור חשיפה גדולה. בנוסף, הזיכרון נשמר טוב יותר כאשר מלווה אליו חוויה קומית. שימוש בהומור בכדי להעלות נושאים על סדר היום הוא מאוד שכיח. סטנדאפיסטים רבים מכינים את מופעם בכדי שתוך כדי יעמתו את הקהל בצורה קומית כמובן עם מציאות שונה ועם תפיסת העולם שלהם.

לחצו לחיוג דילוג לתוכן